Terroir Gemiddelde leeftijd van de wijnstok tussen de 15 en 30 jaar,
de Pinot Noir-druif wordt gekweekt op een kleiachtige grond (vuursteen).
Berchrijving Het is niet verwonderlijk dat Patrick en zijn zoon Adrien er vast van overtuigd zijn dat een uitzonderlijke wijn de ziel van zijn schepper moet oproepen. Hun familie is trouwens al acht generaties aanwezig in Sancerre.
Hun wijngaarden verspreiden zich over enkele van de beroemde terroirs van de naam, waaronder "Grand Chemarin", "Petit Chemarin" en « Chêne Marchand »; 75% van hun productie is gewijd aan Sauvignon Blanc.
Wijngaard In de loop der jaren hebben ze het familiedomein uitgebreid van zes naar twaalf hectaren; ze verrichten duurzame landbouw met hoofdzakelijk organische behandelingen op hun wijnstokken
Vinificatie Om een aromatische intensiteit te verkrijgen, perst de familie Girault voorzichtig de druiven, laat ze met inheemse gisten fermenteren, vinificeert en laat de wijn in inox tanks rijpen .
Kleur Een mooie lichtroze robe.
Geur Geur van rozen.
Smaak Dorstlessend, bloemig, fris, levendig en gulzig.
Culinaire Tip Als aperitief, met gegrild vlees, zomersalades, gebakken kip .